
Īsta itāļu klasiskā ēdiena garša! Pasta ar pašgatavotu pesto mērci un garnelēm – tas ir tik garšīgi, ka nespēsiet noticēt, ka ko tādu jūs pagatavojāt savā virtuvē, nevis ēdāt labākajā restorānā!
Neskatoties uz sākotnēji šķietamo sarežģītību, patiesībā tas ir ātri pagatavojams ēdiens. Tāpēc nesabīstieties, rūpīgi visu izlasiet un ķerieties pie darba. Ne mirkli to nenožēlosiet!
Sastāvdaļas (4 lielām porcijām):
Spageti – 250 grami
Garneles (ja izvēlaties netīrītas, ar galvu, saldētas, svars jāņem vismaz 2x lielāks) – 250 grami
Ķiploki – 3 daiviņas
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Izpildi testu!
Pesto mērce:
Parmezāna siers – 100 grami
Ciedru rieksti – 100 grami
Olīveļļa – 50 ml
Svaigs baziliks – 50 grami
Ķiploki – 1 daiviņa
Kā pagatavot pastu ar pesto mērci un garnelēm?
1. Vispirms pagatavojiet pesto mērci. Nomazgājiet baziliku, nosusiniet un nogrieziet lapiņas no zariņiem. Ķiploku nomizojiet un sagrieziet ripiņās.

2. Parmezāna sieru sagrieziet kubiņos. Var izmantot jebkuru cieto sieru.
3. Blenderī ievietojiet ciedru riekstus, bazilika lapas, sasmalcināto parmezānu, ķiploku un olīveļļu.
Raksta turpinājums nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- No 2026. gada 6. janvāra stāsies spēkā izmaiņas Būvniecības likumā: ”Katram būs jānodod dati”
- Masveidā saņemto klientu sūdzību rezultātā uzņēmums “Bite” ir spiests saviem klientiem piedāvāt īpašu piedāvājumu
- Kāda būs vasara: pirmā lielā sinoptiķu prognoze 2026. gada jūnijam, jūlijam un augustam
- Pārcēlāmies dzīvot kopā uz Jelgavu, bet divas nedēļas starp četrām sienām ar Aivaru (53) bija pietiekami, lai saprastu, ka kļūdījos
- Mazdēls nejauši nosūtīja Whatsapp balss ziņu nevis draugam, bet gan pašai vecmāmiņai; to dzirdot viņa saprata
- Pircēja neapmierināta par redzēto Latvijas lielveikalos: ”Par ko tādu netaisos maksāt”







